Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna słodkość :)
Rozpuść czekoladę: do żaroodpornej miski włóż 200 g pokruszonej gorzkiej czekolady, dodaj 3 łyżki wody, umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego).
Ze schłodzonej w lodówce masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w kakao lub w drobno startej na tarce czekoladzie deserowej.
Każdą uformowaną truflę układaj (najlepiej posługując się szczypcami) w papierowej, harmoniowej torebce.
Trufle przechowuj w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Wyjmij je tuż przed podaniem. Możesz ułożyć je na paterze, najlepiej w efektowną piramidkę.
Daktylowe trufle przypominają w smaku bajaderki, jednakże słodycz zawdzięczaj...
Odsłon: 398
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 360
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 381
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36855
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 360
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 381
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36855
Składniki
Rozpuść czekoladę: do żaroodpornej miski włóż 200 g pokruszonej gorzkiej czekolady, dodaj 3 łyżki wody, umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego).
Ze schłodzonej w lodówce masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w kakao lub w drobno startej na tarce czekoladzie deserowej.
Każdą uformowaną truflę układaj (najlepiej posługując się szczypcami) w papierowej, harmoniowej torebce.
Trufle przechowuj w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Wyjmij je tuż przed podaniem. Możesz ułożyć je na paterze, najlepiej w efektowną piramidkę.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19445
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 28