Do góry

Desery Przepis na:

Trufle daktylowo - orzechowe

Trufle daktylowo - orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11096

Dodano:

Odsłon: 5042

zdrowe, kakaowo - orzechowe, a przede wszystkim smaczne i ekspresowe w wykonaniu trufle

Składniki

  • orzechy włoskie 3/4 szkl.
  • ziarna słonecznika 1/4 szkl.
  • daktyle ok. 13 dag
  • kakao 4 łyżki
  • wiórki kokosowe 3 pełne łyżki + 2 łyzki do obtoczenia
  • sól szczypta
  • cynamon 1/2 łyzeczki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Trufle daktylowo - orzechowe

Przygotowanie

  1. Orzechy i ziarna słonecznika zmiksowac w blenderze na sypki piasek. Dodać daktyle (jeśli są zbyt twarde i suche, należy zalać je gorącą wodą i odstawic na 15 min.) wiórki kokosowe, sól, kakao i cynamon. Całośc ponownie zmiksować do uzyskania plastyczne masy. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego (wychodzi ok. 15-20 szt.) i obtaczac w wiórkach kokosowych. Schłodzic ok. 1 godz. w lodówce.

  2. Smacznego :-)
    P.S. Przepis pochodzi z bloga Kingi Paruzel

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń