Do góry

Desery Przepis na:

Trufle daktylowo-pomarańczowe

Trufle daktylowo-pomarańczowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 675

Dodano:

Odsłon: 374

Takie domowe słodycze to świetny pomysł na prezent

Składniki

  • 1-1,5 kg trufli bez pestek
  • 1/4 szklanki likieru pomarańczowego lub soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka mielonych goździków
  • szczypta chili, pieprzu i kardamonu (wszystkie przyprawy dajemy w proporcjach które lubimy, może być więcej cynamonu lub chili –
  • kakao, wiórki kokosowe, starta słodka lub gorzka czekolada, cukier puder.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Daktyle zmiksować w blenderze lub mikserze, dodać likier pomarańczowy oraz przyprawy w proporcjach które nam odpowiadają. Ugniatać masę tak jak ciasto, gotową masę dać na godzinę do lodówki.

  2. Po godzinie wyjąć ciasto i formować trufle, obtoczyć w kakao, czekoladzie lub wiórkach kokosowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń