Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12864
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12864
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Składniki
Przygotować herbatniki kto jakie chce. Na ściereczkę wykładać po kilka herbatników i za pomocą tłuczka gładkiego zmiażdżyć herbatniki lub po prostu je zmiksować w blenderze ( mogą być również kawałki herbatników lepszy jest efekt ).
Jak już mamy tak zwany piasek z herbatników dodać masę krówka. Całość dokładnie wyrobić ręką do połączenia się składników.
Gdy już mamy wyrobioną masę wtedy lekko zmoczyć ręce, nabierać małą część masy i za pomocą rąk formować kuleczki ( jeśli ktoś ma ochotę można w środek włożyć orzeszka lub co tam będziecie chcieli ). Uformowaną kuleczkę włożyć do dowolnej posypki cukrowej i obtoczyć całą dookoła.
Gotowe kuleczki ułożyć na talerzu i włożyć do lodówki aby stężały. Można włożyć na całą noc ale nie ma takiej potrzeby.
Przepis jest bardzo prosty i godny polecenia. Zostało mi masy krówka z czasu gdy robiłam ślimaczki a że szkoda mi było aby się zepsuła więc wymyśliłam na szybko taki oto deser. Myślę że przypadnie wam do gustu taki deser.