Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis przygotowany przez Spółdzielnię Margines. Moja wersja jest nieco zdrowsza. Zamiast trufle obtaczać w wiórkach kokosowych użyłam bardzo zdrowych PŁATKÓW DROŻDŻOWYCH NIEAKTYWNYCH. Płatki drożdżowe są m.in. źródłem białka i witamin z grupy B. Zwiększają odporność organizmu, mają działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne, obniżają poziom cholesterolu. Gorąco polecam są wspaniałe.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 507
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 471
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 507
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 471
Składniki
Płatki owsiane, kakao, cukier, rodzynki, orzechy, wsypujemy do sporej miski i całość zalewamy wrzątkiem. Wody wlewamy minimalną ilość, jak dolna warstwa zmięknie, mieszamy. Miskę przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, tak żeby płatki wchłonęły wodę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do płatków, mieszamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w płatkach drożdżowych. Schładzamy w lodówce.