Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na to jak wykorzystać resztki ciasta - trufle z pokruszonego ciasta z dodatkiem mascarpone, wiórków kokosowych, orzechów, rozpuszczonej czekolady. Nie podaję dokładnych proporcji, tylko składniki, bo ich ilość zależy od tego ile macie ciasta, chodzi o to, żeby masa była zwarta i można było z niej ulepić kulki.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 270
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 142
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1542
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 270
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 142
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1542
Składniki
Ciasto rozdrabniamy aby powstały okruszki. Orzechy mielimy albo rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy okruszki z wiórkami, orzechami, dodajemy mascarpone, alkohol i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy - jak masa będzie za rzadka dodać wiórków/orzechów, jak za sypka dodać więcej mascarpone. Z masy ulepić kulki i obtoczyć w wiórkach.