Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na to jak wykorzystać resztki ciasta - trufle z pokruszonego ciasta z dodatkiem mascarpone, wiórków kokosowych, orzechów, rozpuszczonej czekolady. Nie podaję dokładnych proporcji, tylko składniki, bo ich ilość zależy od tego ile macie ciasta, chodzi o to, żeby masa była zwarta i można było z niej ulepić kulki.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45663
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23140
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1400
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45663
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23140
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1400
Składniki
Ciasto rozdrabniamy aby powstały okruszki. Orzechy mielimy albo rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy okruszki z wiórkami, orzechami, dodajemy mascarpone, alkohol i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy - jak masa będzie za rzadka dodać wiórków/orzechów, jak za sypka dodać więcej mascarpone. Z masy ulepić kulki i obtoczyć w wiórkach.