Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny deser, doskonale oddaje smak truskawek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, podgrzewać, redukując połowę. Ostudzić. Jeśli mamy ocet gorszej jakości, możemy poprawić jego smak, postępując tak jak z sokiem, (zredukować połowę)
Truskawki umyć osuszyć, pokroić na cztery cząstki, posypać cukrem pudrem.
Na dno miseczki wlać syrop pomarańczowy, połączony z likierem. Na środek wrzucić truskawki, delikatnie polać balsamico, opruszyć pieprzem.