Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny deser, doskonale oddaje smak truskawek.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 430
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5745
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 430
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5745
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, podgrzewać, redukując połowę. Ostudzić. Jeśli mamy ocet gorszej jakości, możemy poprawić jego smak, postępując tak jak z sokiem, (zredukować połowę)
Truskawki umyć osuszyć, pokroić na cztery cząstki, posypać cukrem pudrem.
Na dno miseczki wlać syrop pomarańczowy, połączony z likierem. Na środek wrzucić truskawki, delikatnie polać balsamico, opruszyć pieprzem.