Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1918
Dodano: 11.06.2010
Odsłon: 13036
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Z pomarańczy wycisnąć sok, podgrzewać, redukując połowę. Ostudzić. Jeśli mamy ocet gorszej jakości, możemy poprawić jego smak, postępując tak jak z sokiem, (zredukować połowę)
Truskawki umyć osuszyć, pokroić na cztery cząstki, posypać cukrem pudrem.
Na dno miseczki wlać syrop pomarańczowy, połączony z likierem. Na środek wrzucić truskawki, delikatnie polać balsamico, opruszyć pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

madziak 13 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Syrop klonowy ma inny smak niż balsamico, ale myślę, że też będzie pysznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 12 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Prawdopodobnie nie kupię jutro octu balsamico, mogę zamiast niego użyć kanadyjskiego syropu klonowego?0 Kto głosował? | Odpowiedz