Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny deser, doskonale oddaje smak truskawek.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 78
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 114
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 78
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 114
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, podgrzewać, redukując połowę. Ostudzić. Jeśli mamy ocet gorszej jakości, możemy poprawić jego smak, postępując tak jak z sokiem, (zredukować połowę)
Truskawki umyć osuszyć, pokroić na cztery cząstki, posypać cukrem pudrem.
Na dno miseczki wlać syrop pomarańczowy, połączony z likierem. Na środek wrzucić truskawki, delikatnie polać balsamico, opruszyć pieprzem.