Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeźwiające i lekkie a zarazem szybkie w przygotowaniu.
Mikser
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Herbatniki kruszymy , dodajemy dwie łyżki kakao i mieszamy. Masło topimy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami, wstawiamy do lodówki lub do zamrażalnika żeby szybciej stwardniał spód placka ja tak zrobiłem.
Rozpuszczamy galaretki truskawkowe w 500ml wrzątku i pozostawiamy do wystygnięcia ja nie czekałem jak zaczną tężeć. Blędujemy truskawki rozmrożone najlepiej jeszcze dobrze zimne , dodajemy 3 jogurty skyr prosto z lodówki też zimne i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy galaretkę truskawkową i mieszamy mikserem chwilkę na małych obrotach, masa zrobi się żadka ale za 5 min się zetnie przez zimne składniki. Wylewamy na przygotowany spód z herbatników i wkładamy do lodówki. Na końcu rozpuszczamy galaretki poziomkowe w 750ml i jak już trochę zgęstnieje to wylewamy na sciętą mase i wkładamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Nie dodajemy żadnego cukru . Wystarczy ten w galaretkach. Smak orzeźwiający słodko kwaskowaty i szybki w przygotowaniu.
Smacznego:-)
Smacznego