Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z truskawkami. Kusi i trudno się oprzeć :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 405
Składniki
Białka zaczynamy ubijać, kiedy zrobią się białe, powoli zaczynamy dodawać po łyżce cukru. Cały czas ubijamy, aż piana będzie sztywna. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i kakao i jeszcze chwilę ubijamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Łyżką nakładamy bezę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jedna „tratwa” to około 1 łyżka bezy. Wstawiamy bezy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Bezy suszymy 60 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na wystygnięte bezy (można zrobić to szprycą).
Całość dekorujemy truskawkami i gotowe :) Smacznego :)