Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nie ma to jak w karnawale zasmakować smaków lata :)) Polecam każdemu wielbicielowie tych pysznych słodkich owoców!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Ciasto z jabłkami: Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy stopioną zimną margarynę i rozpuszczony w mleku amoniak. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Zarabiamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce i wyciskamy sok. Na blaszkę o wymiarach 25/36 wykładamy połowę ciasta, następnie wykładamy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy w 180 stopniach do 35 minut. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Masa z kajmakiem: Margarynę ucieramy z kajmakiem. Wsypujemy skruszony wafelek. Masa budyniowa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol. Brzoskwinię kroimy w kostkę dodajemy do masy. Warstwa truskawkowa: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Truskawki miksujemy i łączymy z chłodną galaretką. Przełożenie: Ciasto z jabłkami- masa budyniowa- biszkopt- masa z kajmakiem- delicje- tężejąca warstwa truskawkowa