Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka tarta idealna do truskawek i innych owoców sezonowych
Mąkę wymieszaj z migdałami i cukrem, dodaj 2 jajka i posiekane masło. Ciasto należy szybko zagnieść i włożyć do lodówki. Formę do tarty wylep 3/4 ciasta i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piecz przez 10 minut.
Lekko złote ciasto wystudź, posmaruj 2 łyżkami konfitury i powykładaj na nią gęsto truskawki. Pozostałe ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Ułóż z nich kratkę na tarcie. Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego tym razem do 180 st C i piecz przez 20-25 minut.
Po upieczeniu tartę posmaruj pozostałą konfiturą utartą z 1 łyżką wody. Smacznego!
* Przepis oparty na tartach z przepisów zamieszczonych w "Claudii"
Czerwiec, 2010r.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 163
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 163
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 31
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 91
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 69
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 81
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 163
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 163
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 31
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 91
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 69
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę wymieszaj z migdałami i cukrem, dodaj 2 jajka i posiekane masło. Ciasto należy szybko zagnieść i włożyć do lodówki. Formę do tarty wylep 3/4 ciasta i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piecz przez 10 minut.
Lekko złote ciasto wystudź, posmaruj 2 łyżkami konfitury i powykładaj na nią gęsto truskawki. Pozostałe ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Ułóż z nich kratkę na tarcie. Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego tym razem do 180 st C i piecz przez 20-25 minut. Po upieczeniu tartę posmaruj pozostałą konfiturą utartą z 1 łyżką wody. Smacznego! * Przepis oparty na tartach z przepisów zamieszczonych w "Claudii" Czerwiec, 2010r.
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 18
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 33