Proste i szybkie wykonanie a sezonowe owoce rozpływają się w ustach
Truskawkowy śmietanowiec
Składniki
- Truskawki 1 kg
- Galaretka truskawkowa 2 sztuki
- Śmietanka 30 % 200ml
Składniki
- Truskawki 1 kg
- Galaretka truskawkowa 2 sztuki
- Śmietanka 30 % 200ml

Etapy przygotowania
Obie galaretki rozpuszczamy w 250ml wody.
Truskawki myjemy 70 dag blendujemy 30 dag kroimy w plasterki
Do rozpuszczonej galaretki wlewamy śmietankę i truskawki. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy do foremki ( u mnie keksówka) Wstawiamy do lodówki żeby stężała
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18660
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18660



Składniki
- Truskawki 1 kg
- Galaretka truskawkowa 2 sztuki
- Śmietanka 30 % 200ml
Obie galaretki rozpuszczamy w 250ml wody.
Truskawki myjemy 70 dag blendujemy 30 dag kroimy w plasterki
Do rozpuszczonej galaretki wlewamy śmietankę i truskawki. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy do foremki ( u mnie keksówka) Wstawiamy do lodówki żeby stężała
Pyszotka:)
Super deser :)
Piękne i pyszne ciasto 🍰
Piękny wygląd nie mówię już o smaku. Gratuluję