Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, małe pączusie, który bardzo szybko znikają podane do kawki ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4781
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154701
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1016
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 427
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4781
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154701
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1016
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 427
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać częścią wody i wsypać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, stopione masło i sól. Wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. W rondelku rozgrzać olej i nabierać łyżką ciasto, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Wodę z cukrem gotować przez ok. 15-20 min. Następnie pączki zanurzać w syropie i obtaczać z zmielonych orzechach (powinny być pistacjowe, ale ja użyłam włoskich).
Mimo, że są naprawdę bardzo słodkie, to pomysł na dodatek do kawy idealny! Smacznego!