Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie placki z dyni"
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 74
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1175
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 74
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1175
Składniki
Obrane marchewki, cebulę i oczyszczoną z pestek dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Po kwadransie odciśnij warzywa z nadmiaru soku i przełóż do miski.
Wbij jajko i wsyp przesianą przez sito mąkę pszenną. Dodaj posiekane drobno zioła oraz pokruszoną fetę. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Na rozgrzanym oleju usmaż placki na rumiano z obu stron.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV