Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na błyskawiczne, szybki i smaczne placuszki z twarogu półtłustego. Polecam
mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka o poj. 250 ml, patelnia,
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3177
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 84
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 144
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3177
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 84
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 144
Składniki
Jajka ubić mikserem na najwyższych obrotach z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej ( już nie miksować ) przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę , delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Twaróg rozgnieść widelcem lub rozetrzeć w dłoniach , dodać do masy i wymieszać do połączenia składników. Placuszki smażyć na średniej mocy palnika na odrobinie oleju. Smażyć na złoty , rumiany kolor z każdej strony (około 3 - 4 minut jedna strona). Po usmażeniu podajemy z czym kto lubi u mnie miód i gęsta śmietana, można również oprószyć cukrem pudrem, podać z dowolnym dżemem itp. Smacznego
Placuszki gotowe do podania.