Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ucierane zawsze się udaje. Jest wilgotne, puszyste i pysznie smakuje ze wszystkimi owocami. Tym razem przygotowałam je z dodatkiem jabłek i prażonego kokosu, którego aromat roznosił się po całej kuchni. Połączenie okazało się wyjątkowo udane - serdecznie polecam.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Masło ucieramy mikserem na jasną, puszystą masę. Dodajemy cukier oraz sól i ponownie ucieramy. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, dodajemy po jednym jajku, za każdym razem chwilę ucierając. Następnie porcjami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i budyniem, miksując do połączenia składników.
Ciasto rozprowadzamy w formie 35x20 cm (może być trochę mniejsza- ciasto będzie wyższe) wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w "ósemki" (każde jabłko kroimy na ćwiartki, w potem każdą ćwiartkę jeszcze na pół). Pokrojone owoce mieszamy z cynamonem i układamy na cieście.
Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok. 40 minut.
W tym czasie na patelni umieszczamy masło, cukier i kokos. Podprażamy składniki aż kokos lekko zbrązowieje. Na cieście rozprowadzamy ciepły krokant kokosowy i pozostawiamy do przestudzenia.