Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ucierane ciasto z owocami
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2604
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Jak masa będzie już puszysta, powoli dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania powoli dosypywać mąkę, ciągle ucierając. Gdy masa będzie już dokładnie wymieszana, przełożyć na formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub grysikiem. Truskawki obrać z szypułek, wypłukać i osuszyć. Osuszone truskawki, poukładać na cieście.
Masło do kruszonki stopić i wystudzić. Do wystudzonego masła dodać mąkę i cukier puder. Dokładnie wymieszać do uzyskania grudkowej konsystencji, posypać truskawki. Piec ok 40 -45 minut w temperaturze 180 stopni.