Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej kawki.
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Składniki
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Serek wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz odcedzonymi rodzynkami.
Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, kakao, solą. Dodawać stopniowo ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto podsypać mąkę i rozwałkować na grubość 2 mm.
Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz, skleić jak pierogi i owijać wokół palca tworząc uszko.
Uszka wrzucać go gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 2 – 3 minuty po wypłynięciu.
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 18
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 123