Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej kawki.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25040
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25040
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 144
Składniki
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Serek wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz odcedzonymi rodzynkami.
Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, kakao, solą. Dodawać stopniowo ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto podsypać mąkę i rozwałkować na grubość 2 mm.
Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz, skleić jak pierogi i owijać wokół palca tworząc uszko.
Uszka wrzucać go gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 2 – 3 minuty po wypłynięciu.