Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Uszka z bryndzą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Cebulę posiekaj, podduś na łyżce masła. Dodaj posiekany czosnek, ostudź. Wymieszaj z bryndzą, przypraw. Na stolnicę wsyp mąkę, dodaj oliwę i stopniowo letnią wodą, zagniatając elastyczne ciasto.
Z ciasta wytnij kółeczka, ułóż farsz, zwiń i zlep. Uszka włóż do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj 2-3 min. Wyjmij.
Buraki, obrane jabłko i ziemniak pokrój w kostkę. Duś do miękkości. Zmiksuj, dodaj resztę masła. Przypraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem i octem winnym. Uszka podawaj na kremie z buraków.
Przepis przysłała Justyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie