Do góry

Desery Przepis na:

Uszka z suszonymi grzybami

Uszka z suszonymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Uszka z suszonymi grzybami"

Składniki

  • 50 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 50 g masła
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas: 90 minut. Poziom: średni, sztuki: ok. 50, 100 g/260 kcal.

  2. Namocz grzyby i przygotuj ciasto jak na pierogi.

  3. Posiekaną cebulę podsmaż na maśle, dodaj pokrojone grzyby. Zalej wodą z grzybów i duś do miękkości.

  4. Rozwałkuj ciasto i wytnij z niego małe kwadraty. Nałóż do środka farsz. 4. Gotuj uszka w posolonej wodzie 4-5 minut.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń