Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK, DO BIAŁEK DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI UBIĆ NA SZTYWNO
NASTĘPNIE WSYPYWAĆ PO TROCHĘ CUKIER,UBIJAĆ CAŁY CZAS,AŻ CUKIER NIE BĘDZIE WIDOCZNY.DODAWAĆ PO KOLEI ŻÓŁTKA
NASTĘPNIE WLAĆ CIEPŁĄ WODĘ UBIJAĆ CHWILĘ I DODAĆ OLEJ UBIJAĆ AŻ SIĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁADNIE POŁĄCZĄ
NA KONIEC DELIKATNIE WMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I KAKAEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ WYLAĆ NA TYPOWĄ BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA PIEC 30 MIN. W TEMP.180 STOPNI.
ŚMIETANĘ UBIC NA SZTYWNO NA KONIEC UBIJANIA DODAĆ SEREK.JA DAJĘ JAKI MAM /TUTAJ JEST SEREK "DANIO" WANILIOWY/DOBRY JEST MASCARPONE.
NA SAMYM POCZĄTKU ROZPUŚCIĆ GALARETKĘ W OK. 1 SZKL. WODY.
POŁĄCZYĆ ŚMIETANĘ Z TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.
WYSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ POSMAROWAĆ DŻEMEM NA DŻEM MASĘ ŚMIETANOWĄ,PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ CIASTA.1/4 MASY ZOSTAWIŁAM NA WIERZCH CIASTA.MOŻNA UDEKOROWAĆ W/G WŁASNEGO SMAKU I GUSTU.