Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bezproblemowy łakoć domowej roboty. Słodycz czekolady i kokosu przełamana kwaskowatością dżemu sprawdzi się w każdej sytuacji i posmakuje większości.
Masło rozpuszczamy z cukrami, mlekiem i kakao, studzimy do uzyskania temperatury ciała, wsypujemy mleko w proszku, ewentualnie wlewamy alko, mieszamy energicznie i dokładnie.
Masa kokosowa.
Do rondla wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukry i wiórki, na małym ogniu gotujemy około 5 minut mieszając cały czas, studzimy do uzyskania temperatury pokojowej, wsypujemy mleko w proszku, mieszamy dokładnie.
Przełożenie.
Pierwszy wafel smarujemy połową ciemnej masy, przykrywamy drugim waflem.
Na drugi wafel wykładamy całą masę kokosową, delikatnie rozsmarowujemy po całości i wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy z wyczuciem trzecim waflem.
Potem smarujemy dżemem, znów przykrywamy waflem, który smarujemy resztą kremu czekoladowego. Następnie przykładamy ostatni wafel i całość lekko dociskamy.
Wkładamy do lodówki na parę godzin, na wierzchu kładziemy coś szerokiego i dość ciężkiego np drewniana deskę do krojenia.
Wafel jest gotowy, kroimy długim i ostrym nożem, smacznego !
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 13
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 23
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 187
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 13
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 23
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 187
Składniki
Masło rozpuszczamy z cukrami, mlekiem i kakao, studzimy do uzyskania temperatury ciała, wsypujemy mleko w proszku, ewentualnie wlewamy alko, mieszamy energicznie i dokładnie. Masa kokosowa. Do rondla wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukry i wiórki, na małym ogniu gotujemy około 5 minut mieszając cały czas, studzimy do uzyskania temperatury pokojowej, wsypujemy mleko w proszku, mieszamy dokładnie. Przełożenie. Pierwszy wafel smarujemy połową ciemnej masy, przykrywamy drugim waflem. Na drugi wafel wykładamy całą masę kokosową, delikatnie rozsmarowujemy po całości i wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy z wyczuciem trzecim waflem. Potem smarujemy dżemem, znów przykrywamy waflem, który smarujemy resztą kremu czekoladowego. Następnie przykładamy ostatni wafel i całość lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki na parę godzin, na wierzchu kładziemy coś szerokiego i dość ciężkiego np drewniana deskę do krojenia. Wafel jest gotowy, kroimy długim i ostrym nożem, smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 633
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 390