Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bezproblemowy łakoć domowej roboty. Słodycz czekolady i kokosu przełamana kwaskowatością dżemu sprawdzi się w każdej sytuacji i posmakuje większości.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Masło rozpuszczamy z cukrami, mlekiem i kakao, studzimy do uzyskania temperatury ciała, wsypujemy mleko w proszku, ewentualnie wlewamy alko, mieszamy energicznie i dokładnie. Masa kokosowa. Do rondla wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukry i wiórki, na małym ogniu gotujemy około 5 minut mieszając cały czas, studzimy do uzyskania temperatury pokojowej, wsypujemy mleko w proszku, mieszamy dokładnie. Przełożenie. Pierwszy wafel smarujemy połową ciemnej masy, przykrywamy drugim waflem. Na drugi wafel wykładamy całą masę kokosową, delikatnie rozsmarowujemy po całości i wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy z wyczuciem trzecim waflem. Potem smarujemy dżemem, znów przykrywamy waflem, który smarujemy resztą kremu czekoladowego. Następnie przykładamy ostatni wafel i całość lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki na parę godzin, na wierzchu kładziemy coś szerokiego i dość ciężkiego np drewniana deskę do krojenia. Wafel jest gotowy, kroimy długim i ostrym nożem, smacznego !