Do góry

Desery Przepis na:

Wafel z wkładką kokosową

Wafel z wkładką kokosową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15985

Dodano:

Odsłon: 2339

Super deser do dobrej kawki.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko gotować z cukrem na karmel około 40 minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać wiórki i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z karmelem kokosowym i złożyć wafel w następujący sposób: pierwszy wafel smarujemy powidłem następnie przykrywamy waflem i smarujemy go ½ masy kokosowej, po czym układamy na całości biszkopty i smarujemy drugą częścią masy , nakładamy wafel i smarujemy go powidłem, przykrywając go waflem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 22 sierpnia 2016 Mmm! fajna odmiana dla tradycyjne przekładańca. Z chęcią spróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń