Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne wafle w oryginalnym śmietankowo-orzechowowym wydaniu, smakiem przypominające popularne Knoppersy. Niezmiennie proste i szybkie w wykonaniu. Bez pieczenia, bez martwienia się czy wyrośnie lub nie pęknie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13576
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13576
Składniki
1) Orzechy podprażyć na suchej patelni, a następnie wysypać na ściereczkę i pocierając pozbyć się skórki. Na koniec drobno posiekać. 2) Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. 3) Cały czas miksując dodawać serek homogenizowany, mleko i nutellę. 4) 1/3 masy przełożyć do osobnej miski, dodać kakao oraz przygotowane orzechy i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą posmarować pierwszy wafel i przykryć kolejnym lekko dociskając i drugą masą przykrywając trzecim. 5) Gotowe wafle lekko obciążyć i odłożyć do lodówki na około 3-4 godziny. 6) Po schłodzeniu na powierzchni wafla rozsmarować nutellę i pokroić na kawałki. 7) Gotowe wafle przechowywać w lodówce.