Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne wafle w oryginalnym śmietankowo-orzechowowym wydaniu, smakiem przypominające popularne Knoppersy. Niezmiennie proste i szybkie w wykonaniu. Bez pieczenia, bez martwienia się czy wyrośnie lub nie pęknie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4661
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4661
Składniki
1) Orzechy podprażyć na suchej patelni, a następnie wysypać na ściereczkę i pocierając pozbyć się skórki. Na koniec drobno posiekać. 2) Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. 3) Cały czas miksując dodawać serek homogenizowany, mleko i nutellę. 4) 1/3 masy przełożyć do osobnej miski, dodać kakao oraz przygotowane orzechy i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą posmarować pierwszy wafel i przykryć kolejnym lekko dociskając i drugą masą przykrywając trzecim. 5) Gotowe wafle lekko obciążyć i odłożyć do lodówki na około 3-4 godziny. 6) Po schłodzeniu na powierzchni wafla rozsmarować nutellę i pokroić na kawałki. 7) Gotowe wafle przechowywać w lodówce.