Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z mlekiem w proszku to pyszny deser dla małych i dużych, który można szykować na każdą okazję. Przepis jest bardzo prosty i nieskomplikowany, a wafelki o smaku kakaowym wyglądają i pachną znakomicie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4160
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4160
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Składniki
Do rondla wlewamy mleko, wsypujemy cukier, mleko w proszku, kakao i wrzucamy masło. Możemy pokroić w kostkę, wtedy szybciej się rozpuści. Całość podgrzewamy do momentu aż wszystko się ładnie rozpuści i połączy. Przygotowaną masę odstawiamy do przestudzenia, Masa powinna być ciepła ale nie gorąca. Do przygotowanej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy, aż wszystko się ładnie połączy. Przygotowaną masą przekładamy wafle. Mniej więcej wychodzi 5-6 łyżek na jeden wafel. Ja użyłam wafli bezglutenowych, ale oczywiście możemy przygotować ze zwykłymi waflami. Wafle najlepiej przygotowywać na papierze do pieczenia, masa może delikatnie wypłynąć. Wafle najlepiej jest czymś obciążyć np ciężką deską. Wafle odkładamy na minimum 2 godziny, najlepiej do lodówki.