Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wafle kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama często przekładała je różnymi masami. Poniższy przepis należy do bardzo łatwych i przyjemnych. Wafle robi się szybko, ładnie się kroją i prezentują. Szczególnie, że można użyć różnych kolorów galaretki.
Dawno nie robiłem andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z...
Odsłon: 8729
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 243
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1313
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 399
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 243
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1313
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 399
Składniki
Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia, na końcu dodać mleko, zagotować. Ściągnąć z ognia, dodać galaretkę, wymieszać aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę odstawić do przestygnięcia. Gdy masa lekko stężeje, przełożyć nią wafle. Gotowe wafle zawinąć szczelnie w folię spożywczą i odstawić na 2-3 godziny do stężenia masy. Masę można przygotować z dwóch lub trzech porcji, z roztopioną margarynę, z cukrem i mlekiem, podzielić wówczas na dwie lub trzy porcje i do każdej, osobno dodać galaretkę.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Zielony Raj
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Ciasto Zielony Raj
Ciasto Zielony Raj, znane także jako Leśny Mech, kilka lat temu cieszyło się...
Odsłon: 553
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 108