Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wafle kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama często przekładała je różnymi masami. Poniższy przepis należy do bardzo łatwych i przyjemnych. Wafle robi się szybko, ładnie się kroją i prezentują. Szczególnie, że można użyć różnych kolorów galaretki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 289
Królowa grilla :)
Odsłon: 78
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 289
Królowa grilla :)
Odsłon: 78
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia, na końcu dodać mleko, zagotować. Ściągnąć z ognia, dodać galaretkę, wymieszać aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę odstawić do przestygnięcia. Gdy masa lekko stężeje, przełożyć nią wafle. Gotowe wafle zawinąć szczelnie w folię spożywczą i odstawić na 2-3 godziny do stężenia masy. Masę można przygotować z dwóch lub trzech porcji, z roztopioną margarynę, z cukrem i mlekiem, podzielić wówczas na dwie lub trzy porcje i do każdej, osobno dodać galaretkę.