Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wafle kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama często przekładała je różnymi masami. Poniższy przepis należy do bardzo łatwych i przyjemnych. Wafle robi się szybko, ładnie się kroją i prezentują. Szczególnie, że można użyć różnych kolorów galaretki.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia, na końcu dodać mleko, zagotować. Ściągnąć z ognia, dodać galaretkę, wymieszać aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę odstawić do przestygnięcia. Gdy masa lekko stężeje, przełożyć nią wafle. Gotowe wafle zawinąć szczelnie w folię spożywczą i odstawić na 2-3 godziny do stężenia masy. Masę można przygotować z dwóch lub trzech porcji, z roztopioną margarynę, z cukrem i mlekiem, podzielić wówczas na dwie lub trzy porcje i do każdej, osobno dodać galaretkę.