Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wafle kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama często przekładała je różnymi masami. Poniższy przepis należy do bardzo łatwych i przyjemnych. Wafle robi się szybko, ładnie się kroją i prezentują. Szczególnie, że można użyć różnych kolorów galaretki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia, na końcu dodać mleko, zagotować. Ściągnąć z ognia, dodać galaretkę, wymieszać aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę odstawić do przestygnięcia. Gdy masa lekko stężeje, przełożyć nią wafle. Gotowe wafle zawinąć szczelnie w folię spożywczą i odstawić na 2-3 godziny do stężenia masy. Masę można przygotować z dwóch lub trzech porcji, z roztopioną margarynę, z cukrem i mlekiem, podzielić wówczas na dwie lub trzy porcje i do każdej, osobno dodać galaretkę.