Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 938
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 938
Składniki
Forma 12 X 16 cm. Można wyłożyć ją papierem do pieczenia lub folią. Spód blaszki wykładamy waflem. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy ostudzoną płynną galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników. Masę wstawiamy na kilka kilkanaście minut do lodówki, aby lekko stężała. Mieszamy ją co kilka minut. Masę wykładamy na wafel, wyrównujemy i przykrywamy drugim waflem.
Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem już tylko jemy.