Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 947
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Składniki
Forma 12 X 16 cm. Można wyłożyć ją papierem do pieczenia lub folią. Spód blaszki wykładamy waflem. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy ostudzoną płynną galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników. Masę wstawiamy na kilka kilkanaście minut do lodówki, aby lekko stężała. Mieszamy ją co kilka minut. Masę wykładamy na wafel, wyrównujemy i przykrywamy drugim waflem.
Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem już tylko jemy.