Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to mój, ulubiony przepis na ciastka. Tutaj udekorowane na Walentynki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać trochę aromatu i zagnieść. Podzielić na części i każdą wałkować, wykrawać ciasteczka foremką o kształcie serca.
Poukładać na wysmarowanej blaszce. Piec ok.10 min. w 175*.
Przekładać marmoladą,po dwa ciastka.(spodem do siebie) Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem.
Do reszty lukru, dodać odrobinkę czerwonego jadalnego barwnika.Wymieszać i polukrować, parę przełożonych ciasteczek.