Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowe mufinki z masą black&white

Waniliowe mufinki z masą blackwhite

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2074

Dodano:

Odsłon: 2165

Pyszne mufinki o smaku waniliowym z dwukolorową masa black& white.

Składniki

  • 2 szklanki mąki poznańskiej 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju 2 cukry waniliowe
  • 1 serek mascarpone 1 nutella czekoladowa
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Waniliowe mufinki z masą black&white

Przygotowanie

  1. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia wymieszać ze sobą w misce.
    Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszać w innym naczyniu. Czekoladę połamać na małe kawałeczki.

    Połączyć składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodać połamaną czekoladę. Gotowe porcje ciasta przełożyć do foremek .
    Piec ok 15 minut . Sprawdzić wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to można wyjąć mu-finki z piekarnika .

  2. Masa black&white :
    Serek mascarpone delikatnie połaczyć z czekoladową nutellą i delikatnie wymieszać (nie do jednolitej masy). Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabić ostudzone mufinki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń