Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mufinki o smaku waniliowym z dwukolorową masa black& white.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Nastawić piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia wymieszać ze sobą w misce. Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszać w innym naczyniu. Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Połączyć składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodać połamaną czekoladę. Gotowe porcje ciasta przełożyć do foremek . Piec ok 15 minut . Sprawdzić wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to można wyjąć mu-finki z piekarnika .
Masa black&white : Serek mascarpone delikatnie połaczyć z czekoladową nutellą i delikatnie wymieszać (nie do jednolitej masy). Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabić ostudzone mufinki.