Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pomysł na pyszny deser z ananasa z lodami waniliowymi. Właśnie go podałam po kolacji z przyjaciółką. Jest pycha. Spróbujcie sami i dajcie znać, czy tak wam smakował deser jak nam.
Garnuszek, gril, łyżka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 20
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 20
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Składniki
Ananas obieramy i kroimy wertykalnie na 4 części
Następnie każdą część kroimy wzdłuż raz.
Osuszamy plastry ananasa i włączamy gril lub suchą patelnię.
Przygotowujemy syrop: do kubeczka wlewamy sok z limonki, cukier oraz sherry i podgrzewamy aż się rozpuści cukier. Wyłączamy źródło ciepła niech syrop przestygnie
Plastry ananasa obtaczamy w brązowym cukrze i kładziemy na powierzchnię grila, aby się zarumieniły
Przewracamy na drugą stronę. Można zamknąć pokrywę grilla, ale trzeba uważać by nie spalić ananasa.
Gotowe ananasy składamy na talerzyk, a następnie robimy porcje deserowe
Obok ananasa kładziemy gałkę lodów waniliowych, wierzch polewamy syropem, który stał się gęsty po wystudzeniu, a następnie posypujemy skórką z limonki. Życzę smacznego.