Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pomysł na pyszny deser z ananasa z lodami waniliowymi. Właśnie go podałam po kolacji z przyjaciółką. Jest pycha. Spróbujcie sami i dajcie znać, czy tak wam smakował deser jak nam.
Garnuszek, gril, łyżka, tarka do jarzyn, nóż i deska do krojenia
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2271
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3086
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 666
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2271
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3086
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 666
Składniki
Ananas obieramy i kroimy wertykalnie na 4 części
Następnie każdą część kroimy wzdłuż raz.
Osuszamy plastry ananasa i włączamy gril lub suchą patelnię.
Przygotowujemy syrop: do kubeczka wlewamy sok z limonki, cukier oraz sherry i podgrzewamy aż się rozpuści cukier. Wyłączamy źródło ciepła niech syrop przestygnie
Plastry ananasa obtaczamy w brązowym cukrze i kładziemy na powierzchnię grila, aby się zarumieniły
Przewracamy na drugą stronę. Można zamknąć pokrywę grilla, ale trzeba uważać by nie spalić ananasa.
Gotowe ananasy składamy na talerzyk, a następnie robimy porcje deserowe
Obok ananasa kładziemy gałkę lodów waniliowych, wierzch polewamy syropem, który stał się gęsty po wystudzeniu, a następnie posypujemy skórką z limonki. Życzę smacznego.