Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie domowe budynie są najlepsze, a ich przygotowanie nie sprawia trudności.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 475
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3275
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 475
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3275
Składniki
400 ml. mleka zagotować z cukrem i ziarenkami wanilii. W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić skrobię i żółtko. Do gotującego mleka z cukrem i wanilią, wlać mleko ze skrobią i żółtkiem. Mieszać i gotowac na małej mocy palnika. Pod koniec dodać masło. Gdy powstanie konsystencja budyniowa, wyłączyć. Smacznego.