Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warkocz drożdżowy z jabłkami"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Składniki
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Główka z Chorzowa</strong>
Ciasto: drożdże, cukier, łyżkę mąki i pół szklanki ciepłego mle ka połącz, odstaw do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej, dodaj cukier waniliowy, rozczyn i ciepłe mleko, wyrób. Odstaw do wyroś nięcia.
Farsz: jabłka obierz, pok rój w kostkę. Podlej wodą, dodaj namoczone rodzynki, duś 10 min. Dodaj przyprawy (goździki rozgnieć), ostudź. Ciasto rozwałkuj na pół cm. Ułóż jabłka. Zwiń od dłuższego boku. Przekrój wzdłuż na pół, zapleć warkocz. Odstaw na 10 min. Posmaruj masłem, piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie