Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa z dipami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4295
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4295
Składniki
Czas ok. 30 min; porcja – 170 kcal, cena 4 zł.
Kolorowe papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paski. Tak samo pokrój oczyszczoną marchewkę i zielony ogórek (jeśli podajesz go ze skórką, wyszoruj ją starannie). Przygotowane warzywa umieść w kubkach lub salaterkach.
Łodygi selera umyj, osusz, pozbaw włókien. Każdą łodygę przekrój na 2-3 części. Opłucz i osusz pomidorki i kilka liści dowolnej sałaty.
Brokuł podziel na różyczki, zblanszuj w osolonym wrzątku, przelej zimną wodą i pozostaw na sicie do ostudzenia. Warzywa rozłóż do małych naczyń.
Jogurt wymieszaj z kilkoma listkami posiekanej mięty. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z łyżką majonezu i 2 łyżkami siekanego szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do warzyw.Źródło: Świat kobiety