Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa z patelni"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki. Strąki kolorowych papryk opłucz starannie pod bieżąca wodą, osusz i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Groszek odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, pozostaw do osączenia.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć plastry marchewki, przesmaż, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś na małym ogniu, mieszając, kilka minut. Dodaj pokrojone kolorowe papryki oraz krążki czerwonej cebuli. Ogrzewaj warzywa 5-8 minut. Na koniec wsyp osączony groszek z puszki. Całość wymieszaj. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę, aby groszek się ogrzał.
Przygotowaną mieszankę warzyw posyp ziołami prowansalskimi. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej. Rozłóż na talerze, ozdób ziołami.
Porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł, 4 porcje, czas ok. 25 min;Źródło: Świat kobiety