Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne puree na dwa sposoby"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1372
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1372
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Purée z ziemniaków i marchewki: połowę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie razem z obranymi marchewkami. Osącz, utłucz z dodatkiem masła (łyżka) i kefiru (2-3 łyżki), przypraw do smaku pieprzem.
Purée z ziemniaków i groszku: resztę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Utłucz z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodaj groszek, wymieszaj, przypraw. Z obydwu purée uformuj kopczyki, udekoruj.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie