Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne puree na dwa sposoby"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3984
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3984
Składniki
Purée z ziemniaków i marchewki: połowę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie razem z obranymi marchewkami. Osącz, utłucz z dodatkiem masła (łyżka) i kefiru (2-3 łyżki), przypraw do smaku pieprzem.
Purée z ziemniaków i groszku: resztę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Utłucz z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodaj groszek, wymieszaj, przypraw. Z obydwu purée uformuj kopczyki, udekoruj.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie