Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne puree na dwa sposoby"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Purée z ziemniaków i marchewki: połowę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie razem z obranymi marchewkami. Osącz, utłucz z dodatkiem masła (łyżka) i kefiru (2-3 łyżki), przypraw do smaku pieprzem.
Purée z ziemniaków i groszku: resztę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Utłucz z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodaj groszek, wymieszaj, przypraw. Z obydwu purée uformuj kopczyki, udekoruj.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie