Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne puree na dwa sposoby"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27136
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27136
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Purée z ziemniaków i marchewki: połowę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie razem z obranymi marchewkami. Osącz, utłucz z dodatkiem masła (łyżka) i kefiru (2-3 łyżki), przypraw do smaku pieprzem.
Purée z ziemniaków i groszku: resztę obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Utłucz z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodaj groszek, wymieszaj, przypraw. Z obydwu purée uformuj kopczyki, udekoruj.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie