Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na weekendowe ciasto do kawy, przetestuj ten przepis. Ciasto straciatella pokochają wszyscy.
Zrób biszkopt. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Na koniec dodawaj sukcesywnie cukier, aż piana zacznie gęstnieć. Zmniejsz obroty i dodaj żółtka. Przesyp mąkę i proszek do pieczenia i dodaj do masy. Dosyp kakao i całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w 170-180 stopniach. Wystudź.
Gdy ciasto wystygnie, przekrój je wzdłuż na 2 równe części.
Przygotuj masę. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Zostaw do ostygnięcia. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Podczas pracy miksera dodawaj stopniowo po łyżce mascarpone. Na koniec wlej wystudzoną czekoladę. Czekoladę gorzką pokrój na drobne kawałki i dodaj do kremu. To właśnie da nam efekt tytułowej straciatelli.
Przełóż biszkopty masą i zrób polewę - masło i czekoladę rozpuść, wystudź i polej ciasto. Przed zjedzeniem odstaw ciasto do lodówki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam makaron w sosie szpinakowym z mięsem mie...
Odsłon: 7333
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 98
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 105
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 35
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 98
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 105
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 35
Składniki
Zrób biszkopt. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Na koniec dodawaj sukcesywnie cukier, aż piana zacznie gęstnieć. Zmniejsz obroty i dodaj żółtka. Przesyp mąkę i proszek do pieczenia i dodaj do masy. Dosyp kakao i całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w 170-180 stopniach. Wystudź.
Gdy ciasto wystygnie, przekrój je wzdłuż na 2 równe części.
Przygotuj masę. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Zostaw do ostygnięcia. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Podczas pracy miksera dodawaj stopniowo po łyżce mascarpone. Na koniec wlej wystudzoną czekoladę. Czekoladę gorzką pokrój na drobne kawałki i dodaj do kremu. To właśnie da nam efekt tytułowej straciatelli.
Przełóż biszkopty masą i zrób polewę - masło i czekoladę rozpuść, wystudź i polej ciasto. Przed zjedzeniem odstaw ciasto do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Sernik Izaura
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Tarta z truskawkami
Desery
Sernik z nutellą
Sernik Izaura
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 105
Ciasto w 5 minut
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i...
Odsłon: 213