Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie mamy ochoty na przesłodzone desery, których przygotowanie zabiera sporo czasu. Decydujemy się na lekkie i odświeżające opcje. Taka jest właśnie ta galaretka z dodatkiem sezonowych owoców!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 323
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 233
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 6324
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 323
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 233
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 6324
Składniki
Dwie łyżeczki agar agar rozpuszczamy w małej ilości mleka, w kubku. Resztę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy trochę grzanie. Po rozpuszczeniu agaru przelewamy zawartość kubka do gotującego się mleka. Gotujemy maksymalnie 2 minuty.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wkładamy do salaterek, gdzie wlewamy galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. W między czasie przelewamy sok z arbuza do czystego rondelka i zagotowywujemy, mieszając dodajemy cukier. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe galaretki kroimy w kostkę i polewamy syropem przed podaniem.