Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie mamy ochoty na przesłodzone desery, których przygotowanie zabiera sporo czasu. Decydujemy się na lekkie i odświeżające opcje. Taka jest właśnie ta galaretka z dodatkiem sezonowych owoców!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 559
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 925
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1613
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 815
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 559
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 925
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1613
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 815
Składniki
Dwie łyżeczki agar agar rozpuszczamy w małej ilości mleka, w kubku. Resztę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy trochę grzanie. Po rozpuszczeniu agaru przelewamy zawartość kubka do gotującego się mleka. Gotujemy maksymalnie 2 minuty.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wkładamy do salaterek, gdzie wlewamy galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. W między czasie przelewamy sok z arbuza do czystego rondelka i zagotowywujemy, mieszając dodajemy cukier. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe galaretki kroimy w kostkę i polewamy syropem przed podaniem.