Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie mamy ochoty na przesłodzone desery, których przygotowanie zabiera sporo czasu. Decydujemy się na lekkie i odświeżające opcje. Taka jest właśnie ta galaretka z dodatkiem sezonowych owoców!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9576
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9576
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Składniki
Dwie łyżeczki agar agar rozpuszczamy w małej ilości mleka, w kubku. Resztę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy trochę grzanie. Po rozpuszczeniu agaru przelewamy zawartość kubka do gotującego się mleka. Gotujemy maksymalnie 2 minuty.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wkładamy do salaterek, gdzie wlewamy galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. W między czasie przelewamy sok z arbuza do czystego rondelka i zagotowywujemy, mieszając dodajemy cukier. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe galaretki kroimy w kostkę i polewamy syropem przed podaniem.