Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty deser z kaszy jaglanej, kokosu i malin. Mnóstwo dobrych składników w słodkiej przekąsce!
blender
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 266
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3057
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3555
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29055
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 266
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3057
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3555
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29055
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkukrotnie, aż odlewana woda będzie czysta. Wcześniej można także kaszę zalać wodą na pół godziny, ale nie jest to niezbędne. Kaszę zalewamy mlekiem roślinnym i wodą. Dodajemy cukier lub słodzik. Gotujemy na małym ogniu, od momentu wrzenia przez około 20 minut. Kasza powinna być miękka. Miksujemy ją blenderem. Dodajemy kokos i ewentualnie amaretto, gotujemy jeszcze kilka minut, pilnując aby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostudzenia. Maliny z cukrem gotujemy na małym, aż się rozpadną i stworzą sos. Do pucharków nakładamy na przemian masę z kaszy i sos malinowy. Całość możemy udekorować listkami mięty lub świeżymi owocami. Deser podajemy po schłodzeniu.