Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty deser z kaszy jaglanej, kokosu i malin. Mnóstwo dobrych składników w słodkiej przekąsce!
blender
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101767
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6200
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101767
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6200
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkukrotnie, aż odlewana woda będzie czysta. Wcześniej można także kaszę zalać wodą na pół godziny, ale nie jest to niezbędne. Kaszę zalewamy mlekiem roślinnym i wodą. Dodajemy cukier lub słodzik. Gotujemy na małym ogniu, od momentu wrzenia przez około 20 minut. Kasza powinna być miękka. Miksujemy ją blenderem. Dodajemy kokos i ewentualnie amaretto, gotujemy jeszcze kilka minut, pilnując aby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostudzenia. Maliny z cukrem gotujemy na małym, aż się rozpadną i stworzą sos. Do pucharków nakładamy na przemian masę z kaszy i sos malinowy. Całość możemy udekorować listkami mięty lub świeżymi owocami. Deser podajemy po schłodzeniu.