Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty deser z kaszy jaglanej, kokosu i malin. Mnóstwo dobrych składników w słodkiej przekąsce!
blender
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 224
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 597
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2419
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 224
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 597
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2419
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkukrotnie, aż odlewana woda będzie czysta. Wcześniej można także kaszę zalać wodą na pół godziny, ale nie jest to niezbędne. Kaszę zalewamy mlekiem roślinnym i wodą. Dodajemy cukier lub słodzik. Gotujemy na małym ogniu, od momentu wrzenia przez około 20 minut. Kasza powinna być miękka. Miksujemy ją blenderem. Dodajemy kokos i ewentualnie amaretto, gotujemy jeszcze kilka minut, pilnując aby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostudzenia. Maliny z cukrem gotujemy na małym, aż się rozpadną i stworzą sos. Do pucharków nakładamy na przemian masę z kaszy i sos malinowy. Całość możemy udekorować listkami mięty lub świeżymi owocami. Deser podajemy po schłodzeniu.