Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariański gulasz pieczarkowy"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27986
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27986
Składniki
Fasolę namocz na noc. Następnego dnia zalej ją świeżą wodą i?ugotuj bez dodatku soli na?miękko (30-40 minut). W?tym czasie cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj.
Umyte papryki przekrój na?połówki, oczyść z?gniazd nasiennych, a?następnie miąższ pokrój w?dużą kostkę. Ziemniaki obierz, opłucz i?także pokrój w?kostkę.
W dużym rondlu lub garnku o?grubym dnie rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę z?czosnkiem, oprósz solą. Smaż, aż cebula się zeszkli.
Pieczarki dokładnie oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w plasterki, dodaj do cebuli z czosnkiem. Następnie wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę. Przesmaż wszystkie na ostrym ogniu. Następnie go zmniejsz i duś całość pod przykryciem przez 10-15 min.
Po tym czasie do naczynia z warzywami i pieczarkami wrzuć ziemniaki i ugotowaną osobno fasolę. Dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego, mieloną słodką paprykę oraz zioła prowansalskie. Duś na małym ogniu razem jeszcze przez 30 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
czas ok. 90 min; porcja – 340 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety