Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie burgery z tofu i konfiturą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Przygotuj konfiturę: mango obierz, pokrój w kostkę. Podduś w rondelku, dodaj wino, ocet, cukier oraz miód. Gotuj pod przykryciem 2–3 min. Zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze 3–4 min, aż owoce staną się miękkie i szkliste. Odstaw z ognia. Chili oczyść z pestek, bardzo drobno posiekaj. Dodaj do konfitury, wymieszaj.
Tofu posmaruj sosem słodko-kwaśnym, odstaw na kilka minut. Pomidor, rzodkiewki oraz sałatę opłucz, osusz. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki. Pomidor i rzodkiewki pokrój natomiast w plasterki. Bułki poprzekrawaj na połówki, opiecz je w tosterze albo zrumień w piekarniku.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż plasterki tofu (po minucie z każdej strony). Spody bułek posmaruj częścią konfitury z mango. Na tym rozłóż sałatę, pomidor, rzodkiewki, tofu, kiełki buraka i resztę konfitury. Przykryj wierzchami bułek.
Wersja z mięsem
Tofu zastąp cieniutkimi plasterkami dowolnej pieczeni. Posmaruj je sosem orientalnym i obsmaż.Źródło: Tina