Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegetariańskie samosy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju, dodać odcedzone warzywa, przesmażyć.
Farsz dobrze doprawić – powinien mieć wyrazisty smak. Wystudzić.
Mąkę przesiać, zrobić dołek, wlać wodę, olej, szczyptę soli, zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 12 części. Każdą rozwałkować, rozłożyć farsz, zwilżyć brzegi, skleić. Smażyć w głębokim oleju, osuszyć na ręczniku papierowym.
Zamiast oleju do ciasta możesz użyć masła. Brzegi pierożków najlepiej zaciskać za pomocą widelca: nie pękną przy smażeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium