Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegetariańskie samosy"
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju, dodać odcedzone warzywa, przesmażyć.
Farsz dobrze doprawić – powinien mieć wyrazisty smak. Wystudzić.
Mąkę przesiać, zrobić dołek, wlać wodę, olej, szczyptę soli, zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 12 części. Każdą rozwałkować, rozłożyć farsz, zwilżyć brzegi, skleić. Smażyć w głębokim oleju, osuszyć na ręczniku papierowym.
Zamiast oleju do ciasta możesz użyć masła. Brzegi pierożków najlepiej zaciskać za pomocą widelca: nie pękną przy smażeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium