Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3776
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3776
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt i przekroić go na pół. Ser zmiksować z cukrem. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze Śnieżką. Galaretki rozpuścić w 0,5 l. wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć połączyć wszystkie składniki i wylać na pierwszy biszkopt. Następnie przykryć drugim biszkoptem.Na patelni rozpuścić margarynę, dodać cukier i kokos. Przysmażać kokos do czasu, aż nabierze złocistego koloru. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i posypać kokosem.