Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3826
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3826
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po odrobinie cukru i po 1 żółtku aż do wyczerpania produktów. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Studzimy.
Masa: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzątku, odstawiamy do przestudzenia. Ser mielimy, do sera dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy po odrobinie wymieszanej galaretki z serem i lekko mieszamy.
Posypka kokosowa: Masło roztapiamy na patelni, dodajemy kokos i cukier i smażymy na złoto. Studzimy.
Biszkopt kroimy na 2 części, jedną wkładamy na spód blaszki, wylewamy masę, przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dżemem, przykrywamy usmażonym kokosem. Wkładamy do lodówki na koło 2 godziny.