Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Whoopie z migdałami w karmelu"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Przygotuj budyń. Do ostudzonej masy dodaj żółtka i wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę schłodź, ubij na sztywno i wmieszaj do masy budyniowej.
Przygotuj ciasteczka whoopie: mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj pozostałe i wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj kropki na wyłożoną papierem blachę, rozpłaszczając je zwilżoną łyżką. Piecz 10-12 min na jasnozłoty kolor.
Migdały upraż na suchej patelni na złoto. Śmietanę, miód i cukier zagotuj. Dodaj migdały i duś 2-3 minuty. Mieszaninę rozprowadź cienką warstwą na naoliwionej folii aluminiowej. Zostaw do stężenia. Na ciasteczka wyciskaj masę budyniową i układaj karmelową kruszonkę.
Czas przygotowania: 40 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14