Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo wilgotne i puszyste, w smaku orzezwiajace:)
Maslo musi byc miekkie, ucieramy je mikserem, stopniowo dodajemy cukier caly czas ucierajac, az masa bedzie puszysta i jasna. Wbijamy jajka pojedynczo, nadal miksujac.
Nastepnie dodajemy skorke z limonki, miksujemy.
Make, sol, sode, proszek laczymy ze soba w oddzielnej misce.
Do naszej masy przemiennie w 3-4 turach dodajemy skladniki suche i sok z limonki. Miksujemy na najnizszych obrotach, az do polaczenia skladnikow.
Forme smarujemy maslem, opruszamy bulka tarta. Ciasto wlewamy do formy, nie moze byc ona wypelniona po brzegi, bo nasza babka pieknie podrosnie, najlepiej tak do 3/4 jej wysokosci.
Pieczemy przez ok godzine w nagrzanym do 175 stopni piecu, do suchego patyczka.
Po wylaczeniu pieca zostawiamy w nim babke na ok 10min.
Kiedy nasza babka ostygnie polewamy ja lukrem: cukier mieszamy z sokiem z limonki. Lukier musi miec konsystencje ciagnaca.
Zycze smacznego i wesolych swiat:)
Przepraszam za brak polskich znakow.
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 105
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 37
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 73
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 105
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 37
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 73
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Składniki
Maslo musi byc miekkie, ucieramy je mikserem, stopniowo dodajemy cukier caly czas ucierajac, az masa bedzie puszysta i jasna. Wbijamy jajka pojedynczo, nadal miksujac. Nastepnie dodajemy skorke z limonki, miksujemy. Make, sol, sode, proszek laczymy ze soba w oddzielnej misce. Do naszej masy przemiennie w 3-4 turach dodajemy skladniki suche i sok z limonki. Miksujemy na najnizszych obrotach, az do polaczenia skladnikow. Forme smarujemy maslem, opruszamy bulka tarta. Ciasto wlewamy do formy, nie moze byc ona wypelniona po brzegi, bo nasza babka pieknie podrosnie, najlepiej tak do 3/4 jej wysokosci. Pieczemy przez ok godzine w nagrzanym do 175 stopni piecu, do suchego patyczka. Po wylaczeniu pieca zostawiamy w nim babke na ok 10min. Kiedy nasza babka ostygnie polewamy ja lukrem: cukier mieszamy z sokiem z limonki. Lukier musi miec konsystencje ciagnaca. Zycze smacznego i wesolych swiat:) Przepraszam za brak polskich znakow.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 105
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168