Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowałam kilka wersji tego pysznego deseru i wydaje mi się, że ta jest godna polecenia.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47788
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165642
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 415
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47788
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165642
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 415
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Ser biały zmielić. Na garnku z gotującą wodą ułożyć miskę, w której znajdują się jajka, cukier i cukier waniliowy. Produkty ubijać trzepaczką rózgową, aż masa zgęstnieje. Wówczas dodać śmietankę, szczyptę soli, masło i ser (dodawałam partiami, ciągle ubijając masę na parze). Do gotowej masy serowej wsypać przygotowane wcześniej bakalie. Całość dobrze wymieszać (nadal masa znajduje się na garnku z gotującą wodą). Masę z bakaliami ubijać na parze jeszcze przez około 5 minut. Odstawić, wystudzić.
Uwaga: Należy pamiętać, aby podczas ubijania masy na parze nie zagotować jej.
Formę do paschy (u mnie była to forma na babkę) wyłożyć gazą. Napełnić masą serową, przykryć gazą, przycisnąć talerzem, wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie rozwinąć gazę, ustawić paschę na szklanym talerzu jak babkę z piasku, zdjąć gazę. Pascha gotowa, trzeba ją tylko udekorować. Smacznego.