Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję pyszny i aksamitny sernik z mlekiem w proszku. Przepis jest na małą foremkę o średnicy 19 – 20 cm. Jeśli ktoś spodziewa się dużo gości proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji.
foremka do pieczenia o średnicy 19-20 cm,
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 295
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 53
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 295
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 53
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budyń oraz mleko w proszku. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się.
Masę serowa wylać na herbatniki i piec 50 - 55 minut w temperaturze 170 stopni.
Wierzch sernika polać zielonym lukrem i udekorować czekoladowymi i kolorowymi jajeczkami.