Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję pyszny i aksamitny sernik z mlekiem w proszku. Przepis jest na małą foremkę o średnicy 19 – 20 cm. Jeśli ktoś spodziewa się dużo gości proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji.
foremka do pieczenia o średnicy 19-20 cm,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budyń oraz mleko w proszku. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się.
Masę serowa wylać na herbatniki i piec 50 - 55 minut w temperaturze 170 stopni.
Wierzch sernika polać zielonym lukrem i udekorować czekoladowymi i kolorowymi jajeczkami.