Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję pyszny i aksamitny sernik z mlekiem w proszku. Przepis jest na małą foremkę o średnicy 19 – 20 cm. Jeśli ktoś spodziewa się dużo gości proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji.
foremka do pieczenia o średnicy 19-20 cm,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414642
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414642
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Składniki
Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując dodawać porcjami ser, budyń oraz mleko w proszku. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać aż składniki połączą się.
Masę serowa wylać na herbatniki i piec 50 - 55 minut w temperaturze 170 stopni.
Wierzch sernika polać zielonym lukrem i udekorować czekoladowymi i kolorowymi jajeczkami.