Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i wielu owoców.
tortownica 18 cm, blender
Spód:
Masło roztopić, lekko ostudzić. W pojemniku blendera z ostrzami zmielić ciastka, dodać masło i dokończyć miksowanie.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać okruchy, wylepić dno i wstawić do lodówki.
Masa serowa:
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić.
Brzoskiwnie obrać ze skórki i przełożyć do miski. Dodać serek i wszystko zmiksować. Dodać cukier lub erytrol. Wymieszać. 2-3 łyżki mieszanki dodać do żelatyny i zahartować ją. Następnie dodać do reszty masy serowej i zmiksować po raz ostatni.
Na ciasteczkowy spód wylać połowę masy serowej. Dodać pokrojone truskawki i połówki czereśni. Dodać resztę masy serowej. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Wykończenie:
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem lub erytrolem.
Na zimne ciasto dać 1 łyżkę ubitej kremówki i rozsmarować. Następnie zrobić rozetki dookoła. Środek ciasta wypełnić owocami. Zrobić " koronę " z czereśni.
Smacznego:)
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2519
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 171
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 2519
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 171
Składniki
Spód: Masło roztopić, lekko ostudzić. W pojemniku blendera z ostrzami zmielić ciastka, dodać masło i dokończyć miksowanie. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać okruchy, wylepić dno i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Brzoskiwnie obrać ze skórki i przełożyć do miski. Dodać serek i wszystko zmiksować. Dodać cukier lub erytrol. Wymieszać. 2-3 łyżki mieszanki dodać do żelatyny i zahartować ją. Następnie dodać do reszty masy serowej i zmiksować po raz ostatni. Na ciasteczkowy spód wylać połowę masy serowej. Dodać pokrojone truskawki i połówki czereśni. Dodać resztę masy serowej. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Wykończenie: Śmietankę ubić na sztywno z cukrem lub erytrolem. Na zimne ciasto dać 1 łyżkę ubitej kremówki i rozsmarować. Następnie zrobić rozetki dookoła. Środek ciasta wypełnić owocami. Zrobić " koronę " z czereśni. Smacznego:)
Przepisy Desery
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 14
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 116