Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i wielu owoców.
tortownica 18 cm, blender
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 686
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 30
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 686
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 30
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Spód: Masło roztopić, lekko ostudzić. W pojemniku blendera z ostrzami zmielić ciastka, dodać masło i dokończyć miksowanie. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać okruchy, wylepić dno i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Brzoskiwnie obrać ze skórki i przełożyć do miski. Dodać serek i wszystko zmiksować. Dodać cukier lub erytrol. Wymieszać. 2-3 łyżki mieszanki dodać do żelatyny i zahartować ją. Następnie dodać do reszty masy serowej i zmiksować po raz ostatni. Na ciasteczkowy spód wylać połowę masy serowej. Dodać pokrojone truskawki i połówki czereśni. Dodać resztę masy serowej. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Wykończenie: Śmietankę ubić na sztywno z cukrem lub erytrolem. Na zimne ciasto dać 1 łyżkę ubitej kremówki i rozsmarować. Następnie zrobić rozetki dookoła. Środek ciasta wypełnić owocami. Zrobić " koronę " z czereśni. Smacznego:)