Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna beza w nowej odsłonie. Wieniec z pysznej, chrupiącej z wierzchu i miękkiej w środku bezy, z bita śmietaną i owocami. Czyli ciasto idealne na każdą, mniejsza i większą okazje. Serwować go możecie z Waszymi ulubionymi owocami, zimowa pora mogą być to owoce mrożone lub z puszki. Jest ono również bardzo łatwe do podzielenia na porcje. W moim domu jeden z ulubionych deserów.
Wspaniały i bardzo efektowny tort bezowy z masą makowo-jabłkową i kremem korz...
Odsłon: 4864
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2744
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 333
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2122
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2553
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2744
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 333
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2122
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2553
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Składniki
PRZED ROZPOCZĘCIEM, MISKĘ PRZETRZEĆ RĘCZNIKIEM KUCHENNYM NAMOCZONYM W OCCIE LUB SOKU Z CYTRYNY. DO MISKI WLAĆ BIAŁKĄ I ZACZĄĆ JE UBIJAĆ MIKSEREM. KIEDY BIAŁKA ZACZNĄ SIĘ PIENIĆ, DODAĆ DO NICH OCET I DALEJ MIKSOWAĆ.
W MISECZCE WYMIESZAĆ CUKIER Z MAKA ZIEMNIACZANA I KIEDY PIANA Z BIAŁEK ZACZNIE SZTYWNIEĆ, DODAWAĆ POWOLI, PO JEDNEJ ŁYŻCE DO BIAŁEK. CAŁY CZAS MIKSUJĄC. W TYM SAMYM CZASIE DODAĆ RÓWNIEŻ CUKIER WANILIOWY LUB EKSTRAKT. UBIJAĆ DO MOMENTU AZ PIANA BĘDZIE LŚNIĄCA A CUKIER W BIAŁKACH NIEWYCZUWALNY.
GOTOWA PIANE Z BIAŁEK PRZEŁOŻYĆ DO RĘKAWA CUKIERNICZEGO. DUŻA BLACHĘ DO PIECZENIA WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. WYCISNĄĆ NA NIEJ OSIEM GNIAZDEK BEZOWYCH, W KSZTAŁCICIE WIEŃCA. GNIAZDKA MAJA SIĘ STYKAĆ BOKAMI. POZOSTAŁĄ MASA BEZOWA WYCISNĄĆ W PRZESTRZENIE MIEDZY GNIAZDKA. WZMOCNI TO KONSTRUKCJE BEZY. ***PATRZ FILM.
W GNIAZDKACH ZA POMOCĄ ŁYŻKI WYŻŁOBIĆ WGŁĘBIENIA. BEZE PIEC W ROZGRZANYM PIEKARNIKU. W TEMPERATURZE 110 ST. C. Z TERMOOBIEGIEM, LUB 120 ST. C. BEZ, PRZEZ PÓŁTOREJ GODZINY. UPIECZONA BEZE ZOSTAWIĆ W ZAMKNIĘTYM PIEKARNIKU DO KOMPLETNEGO WYSTUDZENIA.
W MIEDZY CZASIE PRZYGOTOWAĆ BITA ŚMIETANĘ. DO MISKI WLAĆ ŚMIETANĘ, DODAĆ DO NIEJ CUKIER PUDER I SOK Z CYTRYNY I UBIĆ NA PUSZYSTA MASĘ. GOTOWA ŚMIETANĘ PRZEŁOŻYĆ W ZAGŁĘBIENIA WYSTUDZONEJ BEZY. MOŻNA TO ZROBIĆ ŁYŻKA LUB SZPRYCA. NA ŚMIETANIE UŁOŻYĆ OWOCE I WYBRANE DODATKI. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 867
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 104