Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423838
Składniki
Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka ustawić na parze i mieszając rozpuścić. Odłożyć 2 łyżki cukru pudru, resztę rozpućcić w kawie.
Mieszając powoli dolewać do czekolady, aby powstała jednolita masa. Połączyć z 10 dag śmietany, ostudzić. Wymieszać z kroplami miętowymi.
Rozpuścić torebkę żelatyny w niewielkiej ilości wody. Połączyć z masą czekoladowo-miętową. Ubić 45 dag śmietanki i połączyć z masą miętową. Wymieszać z pianą z 2 białek.
Na spód 10-12 natłuszczonych filiżanek wlać po 2 łyżki przygotowanej pianki. Zastudzić. W tym czasie Maliny zmiksować z resztą cukru pudru, przetrzeć przez sitko. Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny. Połączyć z pozostałą ubitą śmietanką.
Kiedy masa zacznie tężeć, wymieszać z pianą ubitą z 2 pozostałych białek. Wlać na warstwę pianki w filiżankach. Przykryć pozostałą masą czekoladowo-miętową. Ochładzać 2 godziny.
Pianki wybić z filiżanek. Rozpuścić białą czekoladę. Po łyżeczce czekolady układać na każdej wieżyczce( pozwolić jej swobodnoe spłynąć), a na tym ułożyć malinkę. Półmisek z piankami udekorować listkami mięzy i malinami.