Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka ustawić na parze i mieszając rozpuścić. Odłożyć 2 łyżki cukru pudru, resztę rozpućcić w kawie.
Mieszając powoli dolewać do czekolady, aby powstała jednolita masa. Połączyć z 10 dag śmietany, ostudzić. Wymieszać z kroplami miętowymi.
Rozpuścić torebkę żelatyny w niewielkiej ilości wody. Połączyć z masą czekoladowo-miętową. Ubić 45 dag śmietanki i połączyć z masą miętową. Wymieszać z pianą z 2 białek.
Na spód 10-12 natłuszczonych filiżanek wlać po 2 łyżki przygotowanej pianki. Zastudzić. W tym czasie Maliny zmiksować z resztą cukru pudru, przetrzeć przez sitko. Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny. Połączyć z pozostałą ubitą śmietanką.
Kiedy masa zacznie tężeć, wymieszać z pianą ubitą z 2 pozostałych białek. Wlać na warstwę pianki w filiżankach. Przykryć pozostałą masą czekoladowo-miętową. Ochładzać 2 godziny.
Pianki wybić z filiżanek. Rozpuścić białą czekoladę. Po łyżeczce czekolady układać na każdej wieżyczce( pozwolić jej swobodnoe spłynąć), a na tym ułożyć malinkę. Półmisek z piankami udekorować listkami mięzy i malinami.