Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka ustawić na parze i mieszając rozpuścić. Odłożyć 2 łyżki cukru pudru, resztę rozpućcić w kawie.
Mieszając powoli dolewać do czekolady, aby powstała jednolita masa. Połączyć z 10 dag śmietany, ostudzić. Wymieszać z kroplami miętowymi.
Rozpuścić torebkę żelatyny w niewielkiej ilości wody. Połączyć z masą czekoladowo-miętową. Ubić 45 dag śmietanki i połączyć z masą miętową. Wymieszać z pianą z 2 białek.
Na spód 10-12 natłuszczonych filiżanek wlać po 2 łyżki przygotowanej pianki. Zastudzić. W tym czasie Maliny zmiksować z resztą cukru pudru, przetrzeć przez sitko. Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny. Połączyć z pozostałą ubitą śmietanką.
Kiedy masa zacznie tężeć, wymieszać z pianą ubitą z 2 pozostałych białek. Wlać na warstwę pianki w filiżankach. Przykryć pozostałą masą czekoladowo-miętową. Ochładzać 2 godziny.
Pianki wybić z filiżanek. Rozpuścić białą czekoladę. Po łyżeczce czekolady układać na każdej wieżyczce( pozwolić jej swobodnoe spłynąć), a na tym ułożyć malinkę. Półmisek z piankami udekorować listkami mięzy i malinami.